user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

webshopkeurmerken in NederlandWinkelen op het web: iedereen doet het! ....Of toch niet?

Ondanks dat webwinkelen onderhand aardig is ingeburgerd en de omzet van webwinkels jaar op jaar met rasse sprongen toeneemt (groeicijfers groter dan 10% per jaar zijn geen uitzondering), zijn toch nog veel en vooral ....oudere.. consumenten huiverig om iets online te bestellen: zijn webwinkels wel te vertrouwen, hoe zit het met garantie...?

De plaatselijke winkeliers varen nog steeds wel bij de winkelstraat-shoppers. Persoonlijke service, het afleveren, installeren en inregelen van wit- en bruingoed en factoren als leefbaarheid van kleinere dorpen worden aangevoerd ter 'compensatie' van hogere aanschafkosten voor te leveren producten, t.o.v. de lage prijzen, snelle levering en grote keuze bij webwinkels.

Webwinkels en 'keurmerken'

huisartsengroepspraktijk LeekDe Presentatie van 3 februari 2017 met als titel:

ICT in de gezondheidszorg, wat moet ik er van weten, wat heb ik er aan?...

...verliep technisch gezien niet helemaal 100%: het lukte niet om de te vertonen youtube-video's te voorzien van het bijbehorende geluid en commentaar

We plaatsen daarom een samenvatting van de presentatie op de site, compleet met video's (+ bijbehorend geluid) zoals die door onze gast-presentator Edwin Toxopeus, huisarts bij Huisartsengroepspraktijk Leek, was bedoeld.


In de presentatie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 1. Sites met nuttige patiënten-informatie.
 2. Beschikbaar stellen van uw medische gegevens aan apotheek en dokterspost (via het L.S.P.).
 3. Website Huisartsengroepspraktijk Leek en het Patiënten-portaal.
 4. E-health: programma’s/sites ter ondersteuning of verbetering van gezondheid en gezondheidszorg.

 

facebook marketplace; het alternatief voor marktplaatsFacebook introduceert binnenkort 'Marketplace', (dienst voor kopen/verkopen van 2e hands spullen) in 17 Europese landen, waaronder Nederland. Marketplace is niet helemaal nieuw: het is sinds oktober 2016 al beschikbaar in de VS.

De letterlijke NL-vertaling van het woord Marketplace is......Marktplaats..!

Het nieuwe verkoopplatform komt als eerste beschikbaar via de Facebook-app: je ziet daar straks --wanneer exact is nog onbekend- een nieuw icoon aan de onderkant van het scherm:

algemeen logo voor wifiEr zijn twee manieren om buitenshuis met een (mobiel) apparaat het internet op te gaan.

 • Met een internet-abonnement of prepaid bij een provider.
  Je gebruikt dan het zgn 3G- en 4G-netwerk, met zendmasten over het gehele land.
  Dit is een absoluut veilige manier om buitenshuis te internetten.

 • Surfen via een wifi-verbinding.
  Thuis heb je wifi, maar ook op openbare plekken (cafés, winkels, stadscentra, hotels, het OV en de camping) vind je wifi: wifi-(hot)spots.
  Buitenshuis surfen via wifi is minder veilig: er zijn nog al wat haken en ogen!

Draadloze internetverbinding via ‘open’ of 'beveiligde' wifi-spots

15 juni 2017, byebye roamingHet is zover: de extra roamingkosten voor gebruik van mobiel telefoneren, sms-en en internet in het (EU)buitenland zijn afgeschaft. Bij de meeste providers geldt dat er geen aparte bundels voor mobiel internet in het buitenland meer nodig zijn.


Roaming wat was dat ook al weer?
Zodra je in Nederland de grens over gaat en verbinding maakt met een buitenlandse provider, heb je te maken met én die buitenlandse providor + je eigen (thuis)providor; je maakt dan gebruik van het mobiele net van die buitenlandse providor, en dat ging altijd gepaard met pittige data-tarieven die de providors onderling gingen verrekenen en uiteindelijk op de consument werden verhaald; daar werd je zonnige vakantie naderhand plotseling een stuk minder vrolijk van!.

Lang traject van besprekingen omtrent afschaffing van roamingkosten binnen de EU.