user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Logo Leek MarumSeniorWeb Leek & Marum september weer van start

Wilt u leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Of wilt u uw computerkennis uitbreiden? Kom dan 8 september van 10.00-16.00 uur langs op de Open Dag in ‘De Schutse’, Oldenoert 32 te Leek. Docenten zijn aanwezig om u te informeren over de diverse cursussen die worden gegeven in de leslocaties in Leek en Marum, of bij u thuis. Computerhulp thuis, op basis van uw vragen, is ook mogelijk. Interesse? U kunt zich op deze dag direct aanmelden.

2018 09 08 poster Open Dag in Leek 01

webshopkeurmerken in NederlandWinkelen op het web: iedereen doet het! ....Of toch niet?

Ondanks dat webwinkelen onderhand aardig is ingeburgerd en de omzet van webwinkels jaar op jaar met rasse sprongen toeneemt (groeicijfers groter dan 10% per jaar zijn geen uitzondering), zijn toch nog veel en vooral ....oudere.. consumenten huiverig om iets online te bestellen: zijn webwinkels wel te vertrouwen, hoe zit het met garantie...?

De plaatselijke winkeliers varen nog steeds wel bij de winkelstraat-shoppers. Persoonlijke service, het afleveren, installeren en inregelen van wit- en bruingoed en factoren als leefbaarheid van kleinere dorpen worden aangevoerd ter 'compensatie' van hogere aanschafkosten voor te leveren producten, t.o.v. de lage prijzen, snelle levering en grote keuze bij webwinkels.

Webwinkels en 'keurmerken'

huisartsengroepspraktijk LeekDe Presentatie van 3 februari 2017 met als titel:

ICT in de gezondheidszorg, wat moet ik er van weten, wat heb ik er aan?...

...verliep technisch gezien niet helemaal 100%: het lukte niet om de te vertonen youtube-video's te voorzien van het bijbehorende geluid en commentaar

We plaatsen daarom een samenvatting van de presentatie op de site, compleet met video's (+ bijbehorend geluid) zoals die door onze gast-presentator Edwin Toxopeus, huisarts bij Huisartsengroepspraktijk Leek, was bedoeld.


In de presentatie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Sites met nuttige patiënten-informatie.
  2. Beschikbaar stellen van uw medische gegevens aan apotheek en dokterspost (via het L.S.P.).
  3. Website Huisartsengroepspraktijk Leek en het Patiënten-portaal.
  4. E-health: programma’s/sites ter ondersteuning of verbetering van gezondheid en gezondheidszorg.

 

facebook marketplace; het alternatief voor marktplaatsFacebook introduceert binnenkort 'Marketplace', (dienst voor kopen/verkopen van 2e hands spullen) in 17 Europese landen, waaronder Nederland. Marketplace is niet helemaal nieuw: het is sinds oktober 2016 al beschikbaar in de VS.

De letterlijke NL-vertaling van het woord Marketplace is......Marktplaats..!

Het nieuwe verkoopplatform komt als eerste beschikbaar via de Facebook-app: je ziet daar straks --wanneer exact is nog onbekend- een nieuw icoon aan de onderkant van het scherm: