user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

SeniorWeb Leek & Marum in kort bestek

SeniorWeb Leek

 

SeniorWeb-Leek en Seniorweb-Marum zijn twee samenwerkende regionale Leercentra, onderdeel van het landelijk opererende SeniorWeb: een vrijwilligers-organisatie ter ondersteuning van computergebruik van, en computeronderwijs aan ouderen. Reeds vanaf 1999 geven wij computercursussen.

 

We werken met een 30 personen groot eigen docententeam: onbetaalde, deskundige en enthousiaste seniore computervrijwilligers.

 

Elk jaar weer doen ruim 250 cursisten mee aan onze cursussen.

 

Ons leercentrum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek (Groningen).

usb type cWe kennen tot nu toe USB-connectors in twee typen: A en B

Type A
is de oorspronkelijke en 'grote' variant. Bekend van uw muis en toetsenbord, ook het type dat je vindt op een usb-stick.

Type B
is er inmiddels ook alweer een tijdje. Die is er bovendien in twee extra varianten: mini-usb en micro-usb; o.a. gebruikt om je smartphone of tablet mee op te laden.

En dan is er nu: type C

 

Chromecast is een 'mediastreaming'-apparaat (een apparaat om video/audio mee door te versturen); je sluit het apparaatje aan op een HDMI-poort van je TV.
Zo'n HDMI-poort vind je alleen op je TV als dat een HD-TV is (High Definition of hoge resolutie-TV); de meeste 'platte' huiskamer-TV's (ook de oudere toestellen) zijn HD-TV's.

Wat doet een Chromecast?

Heel kort om de hoek: een Chromecast stuurt videomateriaal vanaf Internet (via je smartphone, tablet, of laptop) naar het veel grotere beeldformaat van je tv:....

... via de Chromecast krijgt je TV een verbinding met het internet!