user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

SeniorWeb Leek & Marum in kort bestek

SeniorWeb Leek

 

SeniorWeb-Leek en Seniorweb-Marum zijn twee samenwerkende regionale Leercentra, onderdeel van het landelijk opererende SeniorWeb: een vrijwilligers-organisatie ter ondersteuning van computergebruik van, en computeronderwijs aan ouderen. Reeds vanaf 1999 geven wij computercursussen.

 

We werken met een 30 personen groot eigen docententeam: onbetaalde, deskundige en enthousiaste seniore computervrijwilligers.

 

Elk jaar weer doen ruim 250 cursisten mee aan onze cursussen.

 

Ons leercentrum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek (Groningen).

usb type cWe kennen tot nu toe USB-connectors in twee typen: A en B

Type A
is de oorspronkelijke en 'grote' variant. Bekend van uw muis en toetsenbord, ook het type dat je vindt op een usb-stick.

Type B
is er inmiddels ook alweer een tijdje. Die is er bovendien in twee extra varianten: mini-usb en micro-usb; o.a. gebruikt om je smartphone of tablet mee op te laden.

En dan is er nu: type C

 

Type C is maart 2015 zo nieuw dat je deze nog nauwelijks in consumentenproducten aantreft.

Maar de eerste toestellen met een type C Usb-poort komen er aan: in de nieuwe MacBook Air laptop van Apple zit er één. De nieuwe connector maakt o.a. mogelijk dat de dikte van de nieuwe MacBook Air veel minder is dan de voorgaande uitvoering.

(detail zij-aanzicht MacBook Air, Usb type C-poort)

Een type C Usb-connector is tot 75% kleiner dan het A-type, en maakt technisch gezien hogere data-overdrachtsnelheden mogelijk. (en kan daarnaast ook meer electrisch vermogen doorgeven) HDMI-connectoren op video/tv-apparatuur zijn in de toekomst niet meer nodig, want videosignalen kunnen gewoon via usb.

Afgezien van de technische aspecten is de gebruiker van usb type C ook verlost van het 'insteek'probleem. Plug je een huidige usb-connector in een usb-poort, dan heb je 50% kans dat de connector in eenmaal goed past, en 50% kans op niet-goed passen: het C-type kent geen onder-of-bovenzijde meer: insteken = kontakt maken!  

(Van links naar rechts: Usb type A; Usb typen mini-B, micro-B.
Het connector-vlak van het nieuwe type C is even groot als dat van micro-B)