user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

Login voor onze Leercentrum-vrijwilligers

 

t w i t t e r e n

Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren. De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren, dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje.

Ging het eerst vooral om Wat ben je aan het doen? het is nu veel meer Wat gebeurt er. Iedere twitteraar kan in berichtjes van maximaal 140 tekens vertellen waar hij mee bezig is, wat hij van plan is of wat hem bezighoudt.

De gebruikers kunnen zelf berichten plaatsen, en ook automatisch de berichten van anderen volgen. Je meldt jezelf aan als ‘volger’ van een twitteraar en dan verschijnen berichten van deze persoon (of organisatie) automatisch op je scherm. Jouw volgers zien dus ook automatisch wat jij op Twitter schrijft.

Hoe begin ik?
Ga naar twitter.com, klik op ‘join’ en kiest een gebruikersnaam. 
Je krijgt dan je eigen pagina waarop al je berichten (tweets) chronologisch onder elkaar staan. Als je in het vervolg inlogt zie je op twitter.com/home alle berichten van de mensen die je volgt onder elkaar staan.

Wie moet ik volgen?
Als nieuweling kan het lastig zijn om te bepalen wie je volgt. Ga op zoek naar bekenden, interessante websites en interessante mensen. Kijk wie ze volgen, of wie hen volgt. Je kan altijd weer stoppen met het volgen van iemand.

Waarmee kan ik Twitteren?
Je kunt met je computer twitteren, maar ook met je mobiele telefoon als je internettoegang hebt.


Nog geen idee wat Twitteren precies is? Kijk dan eens naar deze video hieronder; Luidsprekers 'aan': de commentator spreekt 'Noord-belgisch'


Wat is Twitter? - Explania

Waarom zou ik het doen?
Je moet het leuk vinden om, net als met bloggen, te vertellen wat je dagelijks doet, of te horen wat anderen doen. Je kan vrij eenvoudig met mensen in contact komen. En je kan snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws.
Natuurlijk zijn er ook negatieve kanten.
Mensen doen zich voor als anderen. Een deel van de berichten vind je misschien niet interessant.
Bij nieuwsfeiten is niet altijd alle informatie via Twitter correct.
Persoonlijke informatie is niet bij iedereen in veilige handen, maar als je het aandurft kan Twitter een hele leuke vorm van communiceren zijn én een belangrijke bron van informatie.

Meer weten?
- spoedcursus wat-is-twitter
- twitter-handleiding
- wiki over twitter op wikipedia

Week van de Mediawijsheid 2010 - Bibliotheken Súd Fryslân–Heerenveen–Joure–Lemmer–Jubbega–St.Nicolaasga-Langweer