user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

SeniorWeb Leek & Marum in kort bestek

SeniorWeb Leek

 

SeniorWeb-Leek en Seniorweb-Marum zijn twee samenwerkende regionale Leercentra, onderdeel van het landelijk opererende SeniorWeb: een vrijwilligers-organisatie ter ondersteuning van computergebruik van, en computeronderwijs aan ouderen. Reeds vanaf 1999 geven wij computercursussen.

 

We werken met een 30 personen groot eigen docententeam: onbetaalde, deskundige en enthousiaste seniore computervrijwilligers.

 

Elk jaar weer doen ruim 250 cursisten mee aan onze cursussen.

 

Ons leercentrum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek (Groningen).

 

t w i t t e r e n

Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren. De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren, dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje.

Ging het eerst vooral om Wat ben je aan het doen? het is nu veel meer Wat gebeurt er. Iedere twitteraar kan in berichtjes van maximaal 140 tekens vertellen waar hij mee bezig is, wat hij van plan is of wat hem bezighoudt.

De gebruikers kunnen zelf berichten plaatsen, en ook automatisch de berichten van anderen volgen. Je meldt jezelf aan als ‘volger’ van een twitteraar en dan verschijnen berichten van deze persoon (of organisatie) automatisch op je scherm. Jouw volgers zien dus ook automatisch wat jij op Twitter schrijft.

Hoe begin ik?
Ga naar twitter.com, klik op ‘join’ en kiest een gebruikersnaam. 
Je krijgt dan je eigen pagina waarop al je berichten (tweets) chronologisch onder elkaar staan. Als je in het vervolg inlogt zie je op twitter.com/home alle berichten van de mensen die je volgt onder elkaar staan.

Wie moet ik volgen?
Als nieuweling kan het lastig zijn om te bepalen wie je volgt. Ga op zoek naar bekenden, interessante websites en interessante mensen. Kijk wie ze volgen, of wie hen volgt. Je kan altijd weer stoppen met het volgen van iemand.

Waarmee kan ik Twitteren?
Je kunt met je computer twitteren, maar ook met je mobiele telefoon als je internettoegang hebt.


Nog geen idee wat Twitteren precies is? Kijk dan eens naar deze video hieronder; Luidsprekers 'aan': de commentator spreekt 'Noord-belgisch'


Wat is Twitter? - Explania

Waarom zou ik het doen?
Je moet het leuk vinden om, net als met bloggen, te vertellen wat je dagelijks doet, of te horen wat anderen doen. Je kan vrij eenvoudig met mensen in contact komen. En je kan snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws.
Natuurlijk zijn er ook negatieve kanten.
Mensen doen zich voor als anderen. Een deel van de berichten vind je misschien niet interessant.
Bij nieuwsfeiten is niet altijd alle informatie via Twitter correct.
Persoonlijke informatie is niet bij iedereen in veilige handen, maar als je het aandurft kan Twitter een hele leuke vorm van communiceren zijn én een belangrijke bron van informatie.

Meer weten?
- spoedcursus wat-is-twitter
- twitter-handleiding
- wiki over twitter op wikipedia

Week van de Mediawijsheid 2010 - Bibliotheken Súd Fryslân–Heerenveen–Joure–Lemmer–Jubbega–St.Nicolaasga-Langweer