user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Het gebruik van contactpersonen op smartphone en computer

Als u meerdere apparaten gebruikt zoals PC, tablet of smartphone is het handig dat al uw contactpersonen op alle apparaten gelijk zijn, en ook op alle apparaten kunnen worden aangAfbeelding 1emaakt of bijgewerkt. Een handig product daarvoor is de Contacten App van Google die zowel op PC als Android apparaten heel goed werkt, en ook op iPhone en iPad. Het kan overigens ook met de personen App van Windows 10, maar in dit artikel kiezen we voor de oplossing van Google. Op de meeste Android telefoons zit de App Contacten gewoon onderaan het scherm (afb. 1).

 

Valse emails 1aAl tijden wordt er door diverse instanties gewaarschuwd voor valse e-mails (phishing mails) en hoe die te herkennen zijn.

Daar is voldoende op het internet over te vinden. Bekijkt u daarvoor de links aan het einde van dit artikel. Maar wat te doen met links in e-mails. Iedereen geeft als tip om met de muis op een link te gaan staan, vooral niet te klikken, en dan te kijken waar die link naar toe verwijst. Als u een tablet of smartphone heeft kunt u de link controleren door die link met uw vinger 2 sec. vast te pakken.

In oktober 2017 waarschuwden onderzoekers van de universiteit van Leuven dat ze een kwetsbaarheid hadden ontdekt in het WPA2 protocol. Dit protocol wordt als standaard beveiligingsprotocol voor zo ongeveer elke wifi verbinding gebruikt. Of het nu bij u thuis is, of onderweg , of het een met een goed wachtwoord beveiligd wifi punt is, het maakt niet. In principe lopen alle wifi verbindingen gevaar.

In een later stadium werd bekend dat het vooral het verkeer gevaar loopt tussen een client, zoals uw telefoon of computer en een router zoals bij u in de meterkast staat. En dat het apparaten betreft met een Linux/Unix achtergrond (dat mag u verder meteen vergeten). We hebben het dan over Apple apparatuur (Mac, iPad en iPhone) en Android apparatuur (tablets en telefoons). Vanaf Android versie 6.0 lopen deze apparaten zelfs extra gevaar.

De Outlook-app in Windows 10 zet e-mails met hetzelfde onderwerp bij elkaar als een soort digitaal gesprek. Sommige gebruikers vinden dat handig, andere alleen maar onoverzichtelijk,

Deze optie is uit te zetten: handig voor mensen die liever hun mails in chronologische volgorde lezen in plaats van gegroepeerd.

Je zet de optie 'Groeperen op gesprek' op de volgende manier uit:

usb symbool, universeel

Usb-stekkers zijn er in soorten en maten: bijna te veel om op te noemen! Tijd voor een overzicht.

Met 'usb' verbind je allerlei apparaten met computer of laptop; denk aan muis, toetsenbord, maar ook de usb-stick, je fotocamera en een 'externe harde schijf.
En vrijwel alle tablets en smartphones gebruiken usb als oplaadmogelijkheid

USB: de Universele Seriële Bus
USB heeft betrekking op (computer)'poorten', connectors, verbindingen en kabels die doorvoer van data mogelijk maakt. In 1996 ontworpen, en inmiddels zijn we -op recent ontworpen apparaten- aanbeland bij versie 3. 

Meestal kom je overal tegen connectors van versie 2

Via USB kun je apparaten van voeding ('stroom') voorzien. Een smartphone kun je bijvoorbeeld opladen via de usb-poort van je pc. En veel externe harde schijven hebben niet een eigen stekker voor een stopcontact, ook hier komt de 'stroom' via de usb vanaf je pc.

Usb, usb, usb, usb, usb......