user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

Login voor onze Leercentrum-vrijwilligers

Ze zijnPas op valse telefoontjes van:  nep-microsoft support-team !! er weer, terug van nooit helemaal weg geweest: deze keer -maandagmorgen 14 aug 2017, 10.35uur- belde 'James' om het nieuws te vertellen... 

Zogenaamde Tech Support-medewerkers van Microsoft met een duidelijk India's/Pakistaans accent proberen in het Engels je duidelijk te maken dat je het officiële Microsoft helpdesk team uit Engeland of US aan de lijn hebt:....

...er is vanaf tele-afstand geconstateerd dat er een virus op je computer rondwaart...!!?

Let op!: het is hier natuurlijk niet echt Microsoft die je belt!

Microsoft heeft echt wel een Nederlandstalige helpdesk en support afdeling, bovendien... sinds wanneer belt Microsoft je persoonlijk op !?

Wat is er dan wel aan de hand?...

Als je mee gaat in het verhaal van deze helpdeskmedewerker, dan vertelt men je dat het goed mogelijk is dat je nog niets hebt gemerkt van de problemen op je pc, maar dat het echt goed mis is!

Men vraagt je een programma "eventvwr" te starten op je pc: een Windows-programma (Event Viewer ) dat inderdaad echt bestaat en dat alle informatie over wat mis gaat in een pc in een logboek vastgelegd. Zelfs bij maagdelijk nieuwe pc's zijn er reeds allerhande kleine foutjes, 'warnings' en 'errors' geregistreerd in deze log, ....doorgaans helemaal niets om je druk over te maken.

De helpdeskmedewerker beweert echter dat het alle hens aan dek is en het moment om een hulpmiddel, te downloaden!

Het wordt omicrosoft calling?? nderwijl echt tijd afscheid te nemen van deze helpdesker met een 'have a nice day', want anders krijg je nu een programma op de pc geïnstalleerd dat vertrouwelijke zaken als bankrekeningnummer en pincode gaat uitlezen!
....want dat is natuurlijk waar het echt om gaat ...het is een slinkse manier om je van je banktegoed af te helpen!

Op de keper beschouwd nogal klungelig uitgevoerd vanwege gebruik van Engels als voertaal; veel pc-gebruikers zullen immers niet in staat zijn het technisch-engels goed te volgen......
Toch zijn er nog steeds ettelijke mensen die in deze val tuimelen en voor honderden tot duizenden euro's worden bestolen.