user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

adblock plus logoU kent het wel: je zoekt op een site als Wehkamp.nl naar een wasautomaat van bijvoorbeeld AEG, surft daarna voor het laatste nieuws naar nu.nl, en jawel: je krijgt daar prompt advertenties aangeboden van..... AEG-wasautomaten.

Uw surfgedrag wordt gevolgd, en afgestemd daarop worden u advertenties 'bezorgd' waar je niet altijd op zit te wachten.

Ook sites als Startpagina.nl en o.a. verschillende dagbladsites smijten je ongevraagd -en desnoods frontaal in beeld-, met opdringere reclameboodschappen om de oren; sommige van dergelijke pagina's 'laden' zelfs traag vanwege al die reclames....

Gelukkig is er......

.....Adblock Plus....

.....een van de hulpprogramma die helpt de meeste van deze ongewenste reclame van je scherm te verwijderen. Inmiddels bijna 200 miljoen mensen wereldwijd gebruiken 'adblockers', zoals deze programma's worden genoemd.
In Nederland heeft 14% van de mensen een adblocker op de computer staan. We zijn bepaald niet de enigen: in een land als Griekenland gebruikt zelfs meer dan een derde van de mensen een adblocker, zo blijkt uit onderzoek.

adblock plus downloadenU kunt een (gratis) hulpprogramma Adblock Plus downloaden van adblockplus.org/nl/.

Let er wel even op dat u de juiste versie neemt: per browserprogramma (Internet Explorer, Google Chrome, FireFox, Edge; er zijn ook versies voor tablet en smartphones) is er een -iets andere- versie.
(... maar meestal gaat dat wel goed en krijgt bijvoorbeeld een Edge-gebruiker alleen de specifieke Edge-Adblock Plus-versie in beeld...)

Simpelweg downloaden, en dubbelklikken om het programma actief te maken: vanaf dat moment oogt uw browserbeeld weer fris en fruitig!

Sites als Telegraaf.nl komen vaak nog wel met een melding dat men detecteert dat u een Adblock-Plus gebruikt om advertenties te vermijden, maar daar behoef je je vaak niets van aan te trekken: zo'n melding kun je wegklikken. 

 

Adblock Plus is op dit moment het meest populaire programma om advertenties te weren.

Er is ook wel wat kritiek op Adblock: het verdient namelijk geld met het verkopen van gebruikersgegevens.

Ook eigenaars van 'gratis' nieuws-sites roeren zich: deze reclames zijn voor hen juist de inkomstenbronnen die het mogelijk maken de sites uberhaupt in de lucht te houden. Deze sites zijn bang dat gebruik van Adblockers nadelig gaat werken op de 'verkoop' van reclameruimte op hun pagina's.