user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

Login voor onze Leercentrum-vrijwilligers

Het gebruik van contactpersonen op smartphone en computer

Als u meerdere apparaten gebruikt zoals PC, tablet of smartphone is het handig dat al uw contactpersonen op alle apparaten gelijk zijn, en ook op alle apparaten kunnen worden aangAfbeelding 1emaakt of bijgewerkt. Een handig product daarvoor is de Contacten App van Google die zowel op PC als Android apparaten heel goed werkt, en ook op iPhone en iPad. Het kan overigens ook met de personen App van Windows 10, maar in dit artikel kiezen we voor de oplossing van Google. Op de meeste Android telefoons zit de App Contacten gewoon onderaan het scherm (afb. 1).

 

Plaatje 12aOp de telefoon start u de app en tikt op het plusje rechtsonder (hier is deze knop blauw, op uw telefoon kan het ook een andere kleur zijn). Dan kunt u alle gegevens invoeren (afb. 2).

 

In de app kunt u naast telefoonnummers ook verjaardagen en adressen opslaan. Wanneer u de Agenda app van Google gebruikt, dan komen die verjaardagen (wanneer u dat wilt) automatisch ook in de agenda te staan.

Op een PC gaat u naar het internet met uw browser en gaat naar http://contacts.google.com. U moet inloggen met uw Google account (afb. 3). Als u Gmail gebruikt op de PC bent u dat al gewoon te doen.

Het invoeren van veel contacten gaat het snelst op de PC, maar op de telefoon gaat het ook prima.

De app wordt daarmee een centrale plek op de telefoon, van waaruit u belt, appt met WhatsApp, of e-mails verstuurt. En dankzij de synchronisatie via de cloud van Google blijven de contactgegevens op alle apparaten gelijk.

Plaatje 13a

 

 

 

 

Deze rubriek wordt verzorgd door SeniorWeb in Leek (www.seniorweb-leek.nl). Kijk op de website in de rubriek Tips & Trucs, waar dit artikel ook is geplaatst.