user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

Login voor onze Leercentrum-vrijwilligers

Sinds Windows 10 (eigenlijk sinds Windows 8) is Microsoft à la Google bezig met het verzamelen van data op uw computer om u toegespitste reclame toe te sturen. Google is als Big Data bedrijf de grootste op dit gebied en haalde in 2017 83% van z’n omzet (110 miljard dollar) uit reclame. En Microsoft heeft gezien dat daar veel geld is te verdienen. Gelukkig kunt u maatregelen nemen om dat verzamelen van privacydata tegen te gaan en dat is wel zo netjes. Op Android apparaten is dat heel wat moeilijker.

Ga naar Start, Instellingen, Privacy en dan ziet in de linkerkolom alle onderdelen waar u instellingen voor kunt wijzigen.

Algemeen

• Zet de bovenste twee schuifjes onder 'Algemeen' op 'Uit'.

Diagnostische gegevens en feedback

• Klik ‘Basaal aan’ (en ‘Volledig’ gaat dan uit)

Specifieke opties

De menu-items 'Locatie', 'Camera', 'Microfoon', 'Meldingen', 'Accountgegevens', 'Contactpersonen', 'Agenda', 'Oproepgeschiedenis', 'E-mail', 'Taken', 'Berichten', 'Radio's', ‘Overige apparaten’, 'Achtergrond-apps' en 'Diagnostiek van app', regelen de toegang tot de genoemde zaken. Zet ze standaard uit. Wanneer een bepaald programma een van de opties nodig heeft om goed te kunnen werken, dan vraagt het daar om. Op dat moment kunt u toestemming geven voor het bewuste programma.

Wat houdt dit concreet in? Stel, u wilt een route plannen met een navigatieprogramma zoals Google Maps. Het programma wil weten waar u zich bevindt en vraagt toegang tot uw locatie. Dat kunt u dan toestaan of weigeren.

 

Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier.