user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

SeniorWeb Leek & Marum in kort bestek

SeniorWeb Leek

 

SeniorWeb-Leek en Seniorweb-Marum zijn twee samenwerkende regionale Leercentra, onderdeel van het landelijk opererende SeniorWeb: een vrijwilligers-organisatie ter ondersteuning van computergebruik van, en computeronderwijs aan ouderen. Reeds vanaf 1999 geven wij computercursussen.

 

We werken met een 30 personen groot eigen docententeam: onbetaalde, deskundige en enthousiaste seniore computervrijwilligers.

 

Elk jaar weer doen ruim 250 cursisten mee aan onze cursussen.

 

Ons leercentrum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek (Groningen).

Pin It

Creators UpdateNadat de Creators Update op je Windows 10-pc is geïnstalleerd, kan het geen kwaad de privacy-instellingen eens goed door te nemen.

Microsoft beloofde in de Creators Update de privacy-instellingen in Windows 10 aan te pakken; in de praktijk blijkt het nieuwe privacy-overzicht niet veel te verschillen van het bestaande.....

En er is een (nieuw) doekje voor het bloeden: het Privacy Dashboard
Dit Privacy Dashboard maakt niet deel uit van W10, maar is onderdeel van het Microsoft-account. (werk je zonder MS-account, dan is er dus hier niets te regelen)

Privacy Dashboard (op: https://account.microsoft.com/privacy) regelt alleen zaken m.b.t. een aantal Microsoft-diensten, de browser Edge en zoekmachine Bing.
Wie geen Edge en/of Bing gebruikt (en dat zijn er miljoenen mensen ..) kan het bestaan van Privacy Dashboard geheel vergeten.

Privacy-instellingen na de Creators Update.

Pin It

office2007 niet meer veilig om mee te werkenMicrosoft stopt vanaf 10 oktober 2017 met de ondersteuning voor de software bundels van Office 2007.

Stoppen met ondersteuning betekent dat er na die datum (EOL-datum: End of Life-datum) geen nieuwe veiligheids-updates meer beschikbaar komen.
In Office 2007 vind je programma's als:

  • Word 2007 (tekstverwerken),
  • Excel 2007 (rekenbladen),
  • PowerPoint 2007 (presentaties maken)
  • Outlook 2007 (mailprogramma).

Potentiële veiligheidsrisico's

Pin It

W10 update, Creator's update, Redstone 2, voorjaar 2017Microsoft komt dit voorjaar

- met de 'Creator's Update' (Redstone 2), én

daarna rond november a.s. nog met een derde grote(re) update (codenaam Redstone 3) voor Windows 10.

Veel is er nog niet bekend over Redstone 3, wel over Redstone 2.

Creator's Update komt vanaf 11 april a.s.

Binnen de 'Creator's Update' staat o.a. het volgende op stapel:

Pin It

EOL Vista 11 april 2017, Windows Vista.... wie kent het nog...

Dinsdag 11 april 2017 -bij Microsoft zijn dit soort data altijd dinsdagen-  bereikt computerbesturingssysteem Windows Vista haar EOL (End Of Life), het definitieve einde van haar levenscyclus.

Leverancier Microsoft stopt -zoals al sedert 2009 bekend is- na ruim 10 jaar alle support: net als met Windows XP vanaf april 2014 wordt het na april 2017 langzamerhand minder veilig om verder met Vista-pc's te werken.

Als opvolger van het uitermate populaire Windows XP, stelde Vista iedereen diep teleur. Niet alleen Microsoft als ontwikkelaar, maar nog meer de pc-gebruiker, thuis of op het werk.

Het lange, moeizame ontwikkelingstraject van Vista, projectkode 'Longhorn', (begonnen in 2002, daarna alle ontwikkelde programmacode weggegooid en helemaal opnieuw gestart in 2004....) was daar wellicht een voorbode van. De eerste Vista-versie kwam voorjaar 2007 beschikbaar en alle nieuwe met Vista uitgeruste pc's werkten stroperig traag, vroegen een dure, zware en uitgebreide hardware-uitrusting.

Niet alleen in particuliere markt, ook in de zakelijke markt was Vista een absolute flop: bedrijven waren niet te verleiden over te gaan naar Vista en bleven werken met Windows XP, zelfs tot in en voorbij 2014, het jaar dat Windows XP niet meer werd gesupport.

En toen was er Windows 7....

Pin It

W10 upgradeWindows10 is nog steeds gratis te downloaden.
Het systeem heet eigenlijk sedert eind juli 2016 niet meer gratis te zijn en het kost 'in de winkel' rond €100....

Maar...., ook al zijn we nu alweer vele maanden verder.......

.....de gratis upgrade naar W10 wordt via de eigen website van Microsoft nog steeds beschikbaar gesteld. (laatste check: 08-04-2017)
Deze pagina is eigenlijk bedoeld voor mensen die technologieën voor toegankelijkheid gebruiken. Daarmee wordt mee bedoeld: speciale hardware en software voor pc-gebruik voor bijvoorbeeld mensen met gezichts- of gehoorverlies.

Hoewel de gratis upgrade dus bedoeld lijkt voor die specifieke doelgroep, wordt niet gecontroleerd of iemand daadwerkelijk de speciale hardware of software heeft.

Microsoft is van dit alles natuurlijk best op de hoogte en vindt het blijkbaar niet nodig om een controlemiddel in te bouwen; iedereen kan op deze pagina terecht, iedereen kan het daar beschikbare update-bestand aanklikken en downloaden.

M.a.w.: via deze weg is Windows 10 dus nog voor iedereen -met Windows7 of 8.1- gratis beschikbaar.

Wil je gebruik maken van deze upgrade-mogelijkheid...: