user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

Login voor onze Leercentrum-vrijwilligers

Het is herfst (“fall” in het engels) en Microsoft brengt z’n halfjaarlijkse update uit voor Windows 10. Die update is beschikbaar vanaf 17 oktober j.l., maar het kan even duren voordat die op uw PC wordt geïnstalleerd.

Er zijn wereldwijd 500 miljoen PC’s met Windows 10 en uitrollen ervan (zo heeft dat in de IT wereld) gaat dus even, dwz enkele maanden, duren. Maar tussen nu en laten we zeggen 1 januari zou die update toch automatisch op uw PC moeten komen. Houdt u weer rekening met enkele uren dat de PC daarmee bezig is.

Enkele highlights van wijzigingen of nieuw functies in deze update:

  • One Drive, de cloudopslag van Microsoft.

Het is nu mogelijk om bestanden pas op je apparaat te krijgen als je ze nodig hebt. Iedereen met veel en grote bestanden had al gemerkt dat je op sommige apparaten met weinig ruimte zoals tablets of smartphones soms last krijgt van die grote aantallen bestanden in OneDrive. Standaard worden die bestanden op alle apparaten neergezet. Om dat te voorkomen heb je nu de optie Online-Only.

  • People Hub (App Personen)

De App Personen is onder handen genomen. De huidige app is meer een veredeld Windows adresboek van vroeger. Nu wordt de app een verzamelplaats van adressen en contactgegevens uit alle toepassingen. Er zijn 2 tabbladen, de ene met alle contactpersonen, de tweede met alle gekoppelde apps. Standaard zijn dat Mail, People en Skype en die zijn uit te breiden.

Voor meer informatie lees het artikel van landelijk Seniorweb. Een uitgebreide review voor ervaren PC gebruikers is te vinden bij tweakers.net