user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

LEEK/MARUM - SeniorWeb organiseert op donderdag 16 november diverse activiteiten in Marum en Leek voor 50-plussers die digitaal fit willen worden of blijven.

Locatie Marum:

In Marum wordt er ’s morgens van 9:30-11:30 uur een presentatie gehouden over ‘Veilig werken op het internet’.

Hierbij wordt ingegaan op de bedreigingen op internet die de afgelopen jaren zijn toegenomen. Alleen een virusscanner up-to-date houden is niet meer voldoende. Nieuwe bedreigingen zoals ransomware (losgeld moeten betalen om bijvoorbeeld foto's terug te krijgen) zijn sterk in opkomst. SeniorWeb zal uitgebreid ingaan op de gevaren en wat eraan gedaan kan worden. Ook wordt de wachtwoordkluis behandeld, een methode om én sterke én allemaal verschillende wachtwoorden te gebruiken.

’s Middags is er in Marum van 13:30-16:00 uur een ‘Inloopmiddag’ voor hulp bij computerproblemen en vragen. Er staan computers klaar waarop courante Windows-versies draaien en gangbare programma's beschikbaar zijn: bijvoorbeeld voor internetten, e-mailen, tekstverwerken, fotobewerken, spreadsheets en het maken van fotoalbums. Het is handig om de eigen tablet, laptop of smartphone mee te nemen als zich daar een specifiek probleem op voordoet, een instelling moet worden veranderd, of een programma moet worden gedownload. Het is niet de bedoeling dat er reparaties aan apparaten worden uitgevoerd.

Locatie Leek:

In Leek is er van 13:30-16:30 uur een ‘Open Dag’ voor informatie over computercursussen voor 50-plussers, voor beginners en gevorderden. Er zijn docenten aanwezig om uitleg te geven over de diverse cursussen en workshop, en de mogelijkheid om op individuele basis, eventueel aan huis, een workshop te volgen. Cursussen worden in kleine groepen gegeven. Het leren gaat stap voor stap, onder de geduldige begeleiding van onze vrijwilligers.

Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.Tijdelijk ontvangt u als bezoeker van de leercentra een cadeaubon voor een gratis lidmaatschap van SeniorWeb (tot 1-1-2018).

Geïnteresseerden voor de presentatie en inloopmiddag zijn welkom in ‘t Marheem, Schoolstraat 8, Marum.

Geïnteresseerden voor de Open Dag zijn van harte uitgenodigd in Dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32, Leek.

In de maanden oktober t/m april (m.u.v. januari), op de eerste vrijdag/derde donderdag van een maand, bieden wij aan:

 • 'Presentaties'

en: 

 • 'Inloopmomenten'

 


Een 'presentatie' duurt maximaal 1,5 uur, start om 9.30 uur en behandelt meestal één specifiek onderwerp/thema; de te bespreken onderwerpen hebben steeds betrekking op computer en computergebruik; elke maand is er een ander thema.

Puntsgewijs:

 • Aanvang: 9.30 uur
 • Duur van een presentatie: max. 1,5 uur
 • Aanvullend tot 12.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen
 • Leiding: docenten SeniorWeb Leek & Marum
 • Plaats: grote ontvangstzaal 'de Schutse' of 't Marheem
 • Kosten: gratis, koffie/thee in de pauze is voor eigen rekening
 • Opgave vooraf: niet nodig.


'Inloopmorgens|middagen': *)
Op 'vaste' momenten, één keer per maand, kun je bij ons terecht met kleinere en grotere computerprobleempjes:
-
De 1e vrijdagmiddag van een maand van 13.30 uur tot 16.00 uur, in ons leslokaal in de 'Schutse' in Leek.
-
De 2e vrijdagmorgen van een maand, van 10.00 uur tot 12.00 uur, in de bibliotheek in Grootegast ('digitaal café', in samenwerking met Biblionet Groningen en Humanitas Westerkwartier)
- De 3e donderdagmiddag van een maand van 13.30 uur tot 16.00 uur in 't Marheem' in Marum'.

*): ---- vanaf sept 2017 doen we niet meer mee met het 'Repair Café' in de Schutse.---

 • Al deze inloopmomenten zijn gratis.
 • Opgave of aanmelden vooraf is niet nodig.
 • Onze vrijwilligers helpen met net dat specifiek 'computer'probleempje waar je zelf eventjes niet uit komt.
 • Tijdens de inloopmomenten kunnen we beschikken over pc's, waarop alle courante Windows-versies draaien en gangbare programma's beschikbaar zijn: bijv. voor internetten, e-mailen, tekstverwerken, fotobewerken, spreadsheets en het maken van fotoalbums.
 • Neem van thuis gerust je eigen tablet, laptop of smartphone mee, als zich daar een specifiek probleem op voor doet, wanneer je een instelling wilt laten veranderen, of een programma wilt laten downloaden.
 • Het is niet de bedoeling reparaties aan apparaten uit te voeren.