user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Leek & Marum

 

 

 

SeniorWeb Leek & Marum in kort bestek

SeniorWeb Leek

 

SeniorWeb-Leek en Seniorweb-Marum zijn twee samenwerkende regionale Leercentra, onderdeel van het landelijk opererende SeniorWeb: een vrijwilligers-organisatie ter ondersteuning van computergebruik van, en computeronderwijs aan ouderen. Reeds vanaf 1999 geven wij computercursussen.

 

We werken met een 30 personen groot eigen docententeam: onbetaalde, deskundige en enthousiaste seniore computervrijwilligers.

 

Elk jaar weer doen ruim 250 cursisten mee aan onze cursussen.

 

Ons leercentrum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek (Groningen).

...en wat doen wij...?

SeniorWeb Leek & Marum is een regionale afdeling van het landelijk opererende SeniorWeb, een vrijwilligers-organisatie op gebied van ondersteuning van PC-gebruik en computeronderwijs door, voor en aan ouderen.

Reeds vanaf 1999 geven wij vanuit ons PC-Leercentra computercursussen, aan ouderen en 50+ers! Daarnaast zijn we actief bij begeleiding van PC-gebruik door ouderen in het wooncentrum 'Vredewold'


We werken met een 30 personen groot eigen docententeam; onbetaalde, maar deskundige en enthousiaste computervrijwilligers. Per jaar hebben wij ruim 250 cursisten.

SeniorWeb Leek & Marum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren 'de Schutse' in Leek.
We werken nauw samen met Openbare bibliotheken in ons werkgebied en Biblionet Groningen.
 

 

Automatisering wordt vaak door oudere mensen met enige argwaan bekeken. De snelheid van nieuwe ontwikkelingen is er ook vaak de oorzaak van dat ouderen die wel iets willen gaan doen met een computer, geen aansluiting vinden bij het bestaande cursusaanbod.
Want: computercursussen die er zijn, zijn vaak niet afgestemd op ouderen. Ouderen zijn over het algemeen meer gebaat bij een begrijpende, ondersteunende omgeving, waar men voldoende tijd heeft en neemt voor het leertempo van een oudere.

Onze docenten behoren zelf tot de groep senioren: oudere vrijwilligers, als geen ander in staat om op een rustige en begrijpelijke manier kennis over computergebruik aan u over te dragen.


Laat je niet misleiden door de toevoeging in onze naam SeniorWeb-Leek & Marum. 
Wij werken vanuit Leek (dienstencentrum 'De Schutse') en Marum ('t Marheem): ook cursisten uit 'buur'gemeenten rondom gemeenten Leek en Marum volgen frequent onze cursussen.

Onze cursisten komen ook uit buurgemeenten als Noordenveld, Tynaarlo, Grootegast, Zuidhorn, Haren en Groningen.
 

Wilt je kennis maken met de wereld van automatisering, computers, Internet en e-mailen, dan ben je bij ons aan het goede adres; 4000 cursisten gingen je voor!