user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Aanmelden voor cursus of workshop

Voor aanmelding voor een cursus of workshop: neem contact op met het dienstencentrum 'de Schutse', telefoonnummer : 0594-512334

 

Inschrijven kan ook aan de balie van het dienstencentrum, aan de Oldenoert 32 in Leek.


Openingstijden Dienstencentrum 'de Schutse':

 

- maandag t/m donderdag:

  8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur.

- vrijdag:

  8.30-12.00 uur

social media iconsSocial media is een kreet die u waarschijnlijk wel eens bent tegenkomen de laatste tijd.

Een begrip uit de wereld van Internet, dat nu eens niet staat voor een moeilijk te begrijpen technisch gebeuren, maar eerder helemaal a-technisch is van aard.

Het is de verzamelnaam voor al die internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om wederzijds informatie met elkaar te delen.

Niet alleen informatie zoals tekst (nieuws, artikelen) wordt ‘gedeeld’, ook geluid (muziek, muziek uitzendingen) en beeld (foto’s, filmpjes). Social media staat voor 'Media die je laten omgaan met de omgeving / gemeenschap waarin je je bevindt'. 

Naast social media hoor je ook social networks als benaming; het zijn typische Web2.0 toepassingen

Bekende voorbeelden van social media websites, met namen die u wel eens heeft gehoord, zijn:

Web 2.0 verwijst naar ‘tweede generatie’ webdiensten, waar samenwerking tussen gebruikers en het delen van informatie en web-inhoud centrale begrippen zijn. Het begrip Web2.0 is ooit in 2004 marktplaatsgelanceerd door Tim O’Reilly.

Als je het hebt over Web2.0 dan veronderstelt dat een beetje dat er ook ooit een Web 1.0 is geweest. Nou ja, niet echt dus, Web2.0 is alleen een aanduiding voor een onderscheid met een periode dat er nog niet sprake was van Web2.0   

Kenmerken van Web 2.0
Met Web2.0-diensten en -toepassingen bedoelen we relatief nieuwe toepassingen op Internet; toepassingen die het mogelijk maken dat internetgebruikers zelf actief bezig zijn op het web. Denk daarbij aan het creëren, publiceren, bewerken, en distribueren van informatie.


s o c i a l e  n e t w e r k e n

Wat is een sociaal netwerk?
Een sociaal netwerk ('social network' of: 'social media ') is een website waarop je als gebruiker (persoon, bedrijf of organisatie) een profiel kunt aanmaken; dit profiel kun je vervolgens koppelen aan de profielen van anderen binnen dat sociaal netwerk. Deelnemers kunnen berichten sturen naar contacten en foto's, filmpjes  en internetlinks delen.
Facebook, een Sociaal Netwerk (uit USA), wint steeds meer aan populariteit, en heeft begin 2012 7,3 miljoen Nederlandse gebruikers. Het is niet alleen in Nederland erg populair, maar ook wereldwijd.

 

t w i t t e r e n

Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren. De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren, dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje.

 

B e l l e n  m e t  S k y p e

Skype is een programma waarmee je kosteloos over het internet kunt telefoneren met anderen die dat programma ook gebruiken.
Plus een extraatje: Als je allebei een webcam hebt kun je elkaar zien terwijl je spreekt!!.  Ideaal dus voor contact met familie en vrienden in het buitenland!

Bellen naar vaste of mobiele nummers kan ook. Dat is niet gratis, maar wel goedkoper dan met een normaal toestel.

Wat heb je nodig?